Kadonation logo
Goed doel voor Hoop voor Ali en Aziz
Organisé par: Griet Bruyninckx
pour Hoop voor Ali en Aziz

Goed doel voor Hoop voor Ali en Aziz

€ 685,00
Rassemblé

Description

Dag iedereen!

Voor onze 50ste verjaardag willen wij graag een gezin van Afghaanse vluchtelingen helpen dat al enkele jaren volledig geïntegreerd in ons midden leeft. Wij zelf hebben alles wat ons hartje begeert en  daarom willen we hen graag helpen.

Alvast heel erg bedankt voor jullie bijdrage. Hieronder beschrijven we het goede doel dat jullie zouden steunen. 

Griet, Kris, Marissa, Carine

----

Zou jij in een kleine drie jaar de taal en de gebruiken van een wildvreemd land kunnen leren? 

 Ali, 14 jaar, deed het! 

 Het was geen gewone uitdaging. Het was uit noodzaak. Ali vluchtte omdat hij bescherming en stabiliteit zocht. Hoop op een betere toekomst.Tijdens zijn vlucht werd hij gescheiden van zijn mama en zijn zusje.

 Ali en zijn vader Aziz vonden veiligheid  in België en zijn inmiddels heel goed geïntegreerd. 

 Beiden spreken ondertussen Nederlands, Aziz heeft hier gewerkt. Hij haalde zijn rijbewijs  om zo zijn kansen op de arbeidsmarkt te verhogen. Aziz wil een betekenisvolle bijdrage leveren aan onze samenleving en hoopt op hereniging met de rest van zijn gezin.

 Aziz is sinds zijn 13de op de vlucht voor het oorlogsgeweld in Afghanistan. Ali heeft Afghanistan nog nooit gezien omdat hij opgroeide in Iran. 

 Dit gezin wordt na meer dan 3 jaar verblijf in België uit ons land gezet en naar Afghanistan gestuurd. 

Aziz en Ali uitwijzen naar Afghanistan - één van de gevaarlijkste landen ter wereld - getuigt van een onmenselijk asielbeleid. Afghanistan is immers een land in oorlog en het is niet veilig om asielzoekers naar het land terug te laten keren,zo stellen bijvoorbeeld Amnesty International en Unicef. 

Aziz en Ali hebben nu als laatste kans een laatste asielaanvraag gedaan. Aziz wenst geen OCMW steun te trekken omdat zij dan misschien naar een andere gemeente worden verwezen en dan verliezen zij hun hele netwerk hier. Hij mag momenteel echter ook niet werken van de overheid. Gerechtskosten lopen op en daarom willen we hen financieel steunen.


Liste des contributeurs

Mises à jour

Aucune mise à jour disponible