Kadonation logo
Organisé par: Anja Van Ginneken
pour Anja Van Ginneken

Tassen haken: mochilatechniek

€ 1.270,00
Rassemblé de € 1.000,00

Description

 Haakmand door de tuin!

Toen ik in juni 2016 met tranen in de ogen mijn haakmand door de tuin slingerde en gilde tegen mijn geschrokken man: “Die stomme bodem plat krijgen lukt mij nooit!” had ik niet gedacht jou dit verhaal te kunnen vertellen.

Haken en meer!

Haken in mochilatechniek kwam in het voorjaar van 2016 onder mijn aandacht en ik was meteen verkocht. Ik viel als een blok voor de kleurrijke tassen van de Wayuu die zo lastig én zo simpel te haken waren.

Vanaf die eerste zwabberende start in 2016 draaide het voor mij om meer dan alleen haken wat anderen ontwierpen. Ik wilde zelf patronen ontwerpen en kennis delen.

In juni 2017, een jaar na mijn huilbui en vier tassen verder, startte ik mijn eigen Facebookgroep "Tassen haken: mochilatechniek". Deels uit frustratie omdat ik in andere groepen bepaalde vragen niet mocht stellen, deels omdat ik een platform zocht waar mijn eigen patronen niet in de massa zouden verdwijnen. Er was op dat moment geen sprake van patronen verkopen.

Twitter reageerde zo enthousiast!

Dat proces kwam pas op gang na de zoveelste enthousiaste reactie op Twitter bij het zien van de ‘kladversie’ van de patronen waar ik aan werkte. Ik stelde mijn eerste wat knullige e-boek samen en dat verkocht aardig.

Samen naar de drukker!

Maar zou ik er dan misschien een ‘echt’ boek van kunnen maken? Van durven maken? Het antwoord op die vragen ligt nu in jouw handen. Ik kan het, ik durfde het proces in gang zetten. Maar op dit punt staat het proces stil. Redacteur Annelies van bureau SterksTaaltje en vormgever Anja van bureau Feste hebben hun werk enthousiast gedaan. De drukker wacht op de opdracht. Alleen het financiële plaatje is nog niet rond. Zullen we het nu samen succesvol afronden?

Zou je dat wel doen? 

Zo eng als het voor mij is om dit hele project te starten en te dragen, zo eng -kan ik me voorstellen- is het voor jou om dit handwerkboek nu al te  kopen. Tenslotte bestel je iets dat er fysiek nog niet is.

Daarom ben ik de voorverkoop ook gestart via crowdfunding. Je doneert een bedrag en als je dat wil, krijg je er ook meteen iets voor terug.

Elke euro helpt mij dichterbij mijn droom: een 'echt' boek publiceren. Maar als je een bedrag boven de 20  euro doneert, krijg je er dus het boek voor terug.

Wat krijg je voor je geld?

Je kan elke bedrag overmaken dat in jouw budget past. Maar wil je het boek kopen, kies dan 1 van onderstaande opties.

Gesigneerd
Als je precies 20 euro (prijs inclusief verzendkosten) overmaakt, ontvang je in oktober het boek, eerste druk en gesigneerd. Laat je e-mailadres achter in een reactie, of stuur mij een bericht via de Facebookgroep, of stuur alvast een e-mail met je adresgegevens naar mochilatasnl@gmail.com
Meerdere boeken van 20 euro bestellen? Doneer het juiste bedrag en stuur meteen een e-mail naar mochilatasnl@gmail.com.

Persoonlijke boodschap
Als je 30 euro of meer (prijs inclusief verzendkosten) overmaakt, ontvang je in oktober het boek , eerste druk, gesigneerd, met een persoonlijke boodschap voor jou of degene die het boek cadeau krijgt. Laat je e-mailadres achter in een reactie, of stuur mij een bericht via de Facebookgroep, of stuur alvast een e-mail met je adresgegevens naar mochilatasnl@gmail.com
Meerdere boeken van 30 euro bestellen? Doneer het juiste bedrag en stuur meteen e-mail naar mochilatasnl@gmail.com .

Vermelding in dankwoord
Iedereen die 50 euro of meer doneert, met of zonder boekaankoop, zal (met toestemming) bij naam genoemd worden in het dankwoord van het boek.

Wacht niet te lang!

Twijfel mag maar niet te lang. De voorverkoop stopt op 22 september 2018, precies een maand na vandaag. Na het versturen van de eerste druk in oktober zal de tweede druk van het boek verkocht worden via een eigen webshop, waarschijnlijk vanaf november.

Een boek maken en uitgeven doe je niet alleen, dat doen een heleboel mensen samen. Zelfs één persoon met een kleine droom wordt uiteindelijk gedragen door een hele gemeenschap, door jou.                    

Liste des contributeurs

Mises à jour

Anja Van Ginneken Il y a 5 ans

Ipskamp Printing zal het drukken van het boek voor zijn rekening nemen. Ik heb vandaag hun offerte geaccepteerd. :-)

Anja Van Ginneken Il y a 5 ans

Het streefbedrag is gehaald en de eerste offertes van drukkers zijn binnen. Maar de voorverkoop stopt nog niet. Deze blijft nog lopen tot 22 september!

Anja Van Ginneken Il y a 5 ans

De vormgever is druk bezig en inmiddels is bekend dat het boek 88 pagina's zal hebben. Morgen worden offertes aangevraagd bij enkele drukkers. Ik kan het vers bedrukte papier al ruiken! Jullie ook? :D

Anja Van Ginneken Il y a 6 ans

Vol vertrouwen het ISBN-nummer aangevraagd zodat het boek netjes geregistreerd zal staan. :-)

"Een ISBN is een uniek nummer voor uw boek. Door het registreren van een ISBN zorgt u dat alle informatie over uw boek bij elkaar blijft: van titel, auteur, verschijningsdatum tot cover en flaptekst. Al deze informatie stellen we beschikbaar aan boekhandels, webshops en bibliotheken. Daarmee kunnen zij uw boek op snel en gemakkelijk vinden."

Anja Van Ginneken Il y a 6 ans

Mijn dank gaat uit naar de kopers van het eerste uur die met hun vertrouwen mij echt een hart onder de riem steken. Hartjes voor jullie!