Kadonation logo
Help Yoyo mee aan een lang leven
Organisé par: Stefan Jacobs
pour Yoyo de Vizsla pup en Lien Nielandt

Help Yoyo mee aan een lang leven

€ 3.865,00
Rassemblé

Description

Yoyo is een blije Vizsla pup van 4 maanden oud met een ernstige hartafwijking.  Een operatie kan enkel in Milaan bij een gerenommeerde cardioloog en dat is financieel niet haalbaar voor Lien en Gilles.  3500 euro is een pak geld.

Help mee Yoyo en hun baasjes aan een lang gelukkig leven zij aan zij.


Een woordje van Lien, één van Yoyo's baasjes.


"Wij zijn Lien en Gilles, al enkele jaren zeer gelukkig.  Gilles vertrekt ’s ochtends zeer vroeg naar het werk en is vaaknog voor mij thuis. Af en toe de nacht op, hoort daar dan wel weer bij, maar daar zou onze toekomstigeviervoeter weinig van merken. Ik ben van opleiding leerkracht Lager Onderwijs en geef al enkel jaren in het kleuter- en lager onderwijs ondersteuning aan anderstalige nieuwkomers. Ik geniet van dezelfde

voordelen als een leerkracht lager onderwijs en heb dus veel vrij tijd.  Beiden zijn we zeer gek op dieren in het algemeen. Samen hebben we dan ook besloten om enkele

kippen en konijnen een plekje in onze tuin te geven. Maar er was toch nog altijd ergens een gemis, een stilte. Graag zochten we nog naar een extra vriend binnenshuis. Beiden zijn we graag in de weer (binnen en buitenshuis) en dit hadden we dan ook graag gedeeld met een trouwe viervoeter. Aangezien Gilles als kind opgroeide met een Vizsla was de keuze al snel gemaakt. En zo begon ons avontuur!

Allereerst was er Stella. Een klein Vizsla pupje. In maart kwamen we op een lijst van een kweker die alles volgens de regels van kunst aanpakte en hadden we geluk! Op 10 mei kregen we te horen dat we acht spannende weken later een pupje mochten ophalen. Eenmaal thuis, waren we het allen al snel gewoon. Ze wist haar weg snel te vinden. Nog geen twee weken later werd ze onverwachts getroffen door het genaamd Parvovirus. Geen remedie, enkel vechten op eigen krachten. Er was weinig tijd en na. drie dagen vechten, hebben we haar moeten laten gaan.  Nog niet goed bekomen, beseften we wel weer dat het even zou duren voor we weer een nieuw pupje. zouden kunnen krijgen. Even wouden we geen nieuwe hond meer, maar door hulp van goede kwekers en het grote gemis, kregen we weer de kans om in oktober een pupje een nieuwe thuis te geven. En zo gaven we het weer een kans. Helemaal in de wolken waren we al vanaf dag één. Meteen wisten we dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Maar het mocht niet zijn. Drie weken later kregen we na een tweede check-up de raad om toch eens beter naar Yoyo zijn hartje te laten kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Maar jammer genoeg helemaal geen goed nieuws. Na enkele onderzoeken, kregen we om het zo cru te zeggen een doodvonnis te horen. Geen medicatie die hem kan/zal genezen, enkel een operatie in Milaan. Heel moeilijk om dat opnieuw te horen te krijgen.  Om zijn levenskwaliteit dragelijk te houden, blijven we de medicatie geven. Dit zolang het voor hem haalbaar is natuurlijk. We bekijken het van dag tot dag. Nu is Yoyo nog in onze ogen een vrolijke pup die snel moe wordt. Maar spijtig genoeg kan dit snel keren en dringt de tijd."


Yoyo is in behandeling in Merelbeke op de Campus Dierengeneeskunde van UGent en kan niet in betere handen zijn.  De dierenartsen daar hebben ook mijn hond zijn leven gered.  Maar zorg en ingrepen kosten handenvol geld en dat is soms zoals in dit verhaal simpelweg niet haalbaar voor de baasjes.  Ze kunnen op eigen krachten hun lieve, trouwe viervoeter niet de zorg geven die ze nodig heeft.

Je kan in de updates de volledige medische uitleg Door cardioloog L. Locquet nalezen.


Dus na een bericht van één van de dierenartsen van UGent met de vraag of ik wou en kon helpen was mijn beslissing snel gemaakt: "natuurlijk".  We gaan Yoyo helpen zijn leven gelukkig en gezond door te brengen aan de zijde van Lien en Gilles.  


Met jullie hulp, hoe klein ook, kan Professor Santilli in Milaan Yoyo's probleem oplossen.

De klok tikt.  En ze moet blijven tikken.

StefanListe des contributeurs

Mises à jour

Stefan Jacobs Il y a 4 ans

8acacd841a2bd217066b710b6006febe.JPGUpdate:

Stefan Jacobs Il y a 4 ans

Update:

Net binnen van de cardioloog L. Locquet


"Dag iedereen,Ik heb net de meeste data van het tweede Holter onderzoek onderzocht van Yoyo en ik vrees dat de medicatie (zelfs de ideale medicatie uit Amerika) onvoldoende aanslaat. Milaan is dus definitief de volgende stap"
Stefan Jacobs Il y a 4 ans

1637883d069cee764003a0c279df2193.JPGUpdate:

Stefan Jacobs Il y a 4 ans

Update:


Door L. Locquet, Cardioloog Kleine huisdieren, UGent


Yoyo is een puppy van 4 maand oud waarbij tijdens de puppyvaccinatie een abnormaal hartritme werd opgemerkt. Er werd vervolgens een scan van het hart (echocardiografie) alsook van het hartritme (elektrocardiografie). Op basis van deze resultaten werd een duidelijk afwijkend hartritme alsook een vergroot en verzwakt hart vastgesteld. Vervolgens werd een foto genomen van de borstkas (radiografie) waarop reeds tekenen van hartfalen te zien waren. Een 24u Holter monitoring, dit is een harnas waarbij het hartritme en de hartslag gedurende 24u wordt opgenomen en vervolgens geanalyseerd toonde aan dat het hartje van Yoyo veel te snel en onregelmatig slaat. De hartslag is soms sneller dan 350 slagen per minuut, waardoor het hart veel te snel en hard moet werken. Dit heeft geleid tot het feit dat Yoyo, ondanks zijn jonge leeftijd, reeds aan hartfalen lijdt.
Deze testen tonen bovendien aan dat deze hartritmestoornissen het gevolg zijn van een aangeboren afwijking waarbij er abnormale plekken in het hart zorgen voor een verstoorde elektrische activiteit binnen het hart. Het hart klopt hierdoor voortdurend heel onregelmatig en snel. Indien we deze hartritmestoornissen niet voldoende onder controle krijgen, is de kans zeer groot dat het hart verder uitgeput raakt en Yoyo uiteindelijk zal overlijden aan deze aangeboren afwijking. 
Dergelijke hartritmestoornissen kunnen op twee manieren behandeld worden, enerzijds medicamenteus behandeld worden, anderzijds via ablatie tijdens een elektrofysiologische studie.  
We proberen we momenteel deze hartritmestoornissen zo goed mogelijk te behandelen met medicatie (o.a. met specifieke medicatie uit de Verenigde Staten), maar jammergenoeg is de kans reëel dat deze onvoldoende zullen werken.  Een elektrofysiologische studie en ablatie is een ingreep waarbij er via katheters in het hart wordt gegaan om de abnormale plekken in het hart, die de abnormale activiteit veroorzaken, zeer lokaal toe te branden. Dit is een zeer delicate en gespecialiseerde ingreep die slechts wordt aangeboden in een handvol diergeneeskundige centra ter wereld, o.a. in Milaan. Het dossier van Yoyo werd reeds voorgelegd aan hen en prof. Santilli (leidinggevende in Milaan), stemt tevens in dat Yoyo een goede kandidaat zou zijn voor ablatie.